Platform

Payroller

Payrolling zonder rompslomp

Payrolling zonder rompslomp

Payrolling op een simpele manier

Tijdelijk personeel in dienst nemen is vaak een hele opgave. De verplichtingen bij registratie, verzekering, uitbetaling, ... zorgen ervoor dat veel ondernemers moeten rekenen op externe partijen. Toch kunnen de kosten van externe partijen vaak de pan uitswingen.

Payroller to the rescue.

Payroller image1

De Payrolling one-stop-shop

Het Payroller-team had een duidelijke oplossing voor ogen: één centraal platform waarin tijdelijke contracten eenvoudig aangemaakt en beheerd kunnen worden. Het platform helpt bedrijven op verschillende manieren:

  • Makkelijk contracten creëren, op ieder moment van de dag
  • De DIMONA-regelgeving netjes opvolgen
  • Prestatiebeheer vergemakkelijken
  • Personeelsmanagement digitaliseren
  • En een lagere kost voor de aanwerving van tijdelijk personeel.

Lang verhaal kort: Payroller werd een uitgebreid platform, maar tegelijkertijd ook een behoorlijke uitdaging om te bouwen.

Payroller image2
Payroller image3

Complexe materie versimpeld

Tijdens de creatie van Payroller kregen we te kampen met verschillende uitdagingen. Eerst en vooral moesten we diverse user persona's op de juiste manier helpen. Het publiek van deze tool bestaat uit HR-managers, ondernemers, zelfstandigen, (potentiële) uitzendkrachten, ... Stuk voor stuk andere betrokkenen, met elk hun eigen doelstellingen en werkwijzen.

Een slimme User Experience (UX) was dus cruciaal. Daarom hebben we in eerste instantie alle persona's en user flows in kaart gebracht, die we valideerden tijdens user tests en verder uitwerkten in de wireframes. Deze inzichten werd samengebracht in één overzichtelijke UI-kit.

Payroller image5
Payroller image4

Een kostenefficiënte aanpak.

De creatie van een nieuw platform kan een hele tijd duren, wat dus heel wat geld met zich meebrengt. Dat is vaak een obstakel voor start-ups, dus kozen we tijdens de uitwerking van Payroller voor een kostenefficiënte aanpak.

Doorheen de gehele designfase hebben we enkel de hoofdschermen aangemaakt en werkten we aan een digitale stijlgids. De micro-interacties en UX-tweaks werden tijdens de developmentfase vastgelegd door onze front-end developers.

Efficiënt én doeltreffend!