Platform

Zapfloor

Vereenvoudigd coworking management

Coworking management in één vingerknip

Next-level coworking management

Een coworking space beheren, dat brengt vaak complexe vraagstukken met zich mee. Het verhuren van plaatsen draait niet alleen om de reservatie, maar ook om herplanning, annulatie of gewijzigde boekingen, …. om van de facturatie nog maar te zwijgen. Zapfloor zorgt voor een eenvoudige digitale oplossing, die Lunar daarna vertaald heeft in een gebruiksvriendelijke app.

Het tipje van de ijsberg

Scale-up Zapfloor ontwikkelde software die ervoor zorgt dat coworking-ondernemingen efficiënter beheerd kunnen worden én dat het community-gevoel binnen deze coworking spaces groeit. Het platform maakt het beheren van een co-working space eenvoudig en transparant.

Zo kan je bijvoorbeeld:

  • Communityleden zelf hun co-working spaces te laten ontdekken en boeken
  • Boekingen beheren, annuleren en overige administratieve taken automatiseren
  • Automatisch factureren en details opvolgen van offertes, facturen en betalingen.

Kortom: Zapfloor is een all-in-one coworking management tool die heel wat complexe zaken vereenvoudigt. Het team achter Zapfloor was dan ook bijzonder geïnteresseerd om naast het klassieke platform ook een mobiele versie van hun tool aan te bieden. Coworking management in één vingerknip.

Zapfloor image1

MVP-mindset in product-ontwikkeling

Lunar denkt gebruiker-centrisch en bouwt daarom zelden een volledige applicatie op de eerste dag zonder de markt te bevragen en onderzoek te doen.

Het idee achter een Minimum Viable Product is dat je een kostenefficiënt basisproduct aanbiedt om de noden van het doelpubliek te ontdekken en te valideren. Het grote verschil tussen een MVP en een volledig eindproduct is de diepgang van de implementatie.

We gingen daarom op zoek naar de core-functies van de bestaande Zapfloor-platform, en ontdekte dat het gebruikers naar booking management functionaliteit op zoek waren. Het is daarom perfect mogelijk om in de MVP een profiel aan te maken, te wijzigen, de meeting room te boeken of locaties te raadplegen.

Zapfloor image2

Een solide basis voor de toekomst

De app was gebouwd op het solide open-source mobile application framework React Native. Deze MVP is dan ook veel meer dan een eenvoudige testversie. De bug-free omgeving is een basis waar we in de toekomst op kunnen verder bouwen. Verschillende uitbreidingen zorgen ervoor dat coworking management meer digitaal, efficiënter en sneller verloopt.